5+1 Δωρο!
Αγοράζετε 6 Πληρώνετε 5

Έλαιο Καλέντουλας / Calendula Oil

Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι Καλέντουλας απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι Καλέντουλας απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι Καλέντουλας απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι Καλέντουλας απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy

Έλαιο Καλέντουλας / Calendula Oil

Size
Regular price €3,00
/
  • Worldwide shipping
  • Free returns
  • Carbon neutral
  • Secure payments
  • In stock, ready to ship
  • Inventory on the way
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Γένος & Ονομασία

Η καλέντουλα είναι ένα γένος από 15–20 ποωδών φυτών της οικογένειας των επονομαζόμενων Μαργαριτών  (γένος Asteraceae) που είναι συχνά γνωστά ως κατιφέδες. Είναι εγγενή στη νοτιοδυτική Ασία, τη δυτική Ευρώπη, τη Μακαρονησία και τη Μεσόγειο. 

Το λατινικό όνομα του γένους Calendula σημαίνει «μικρό ημερολόγιο», «μικρό ρολόι» ή «μικρό μετεωρολογικό γυαλί». Το πιο συχνά καλλιεργούμενο μέλος του γένους είναι το Calendula officinalis, ο κατιφές γλάστρας. Τα δημοφιλή φυτικά και καλλυντικά προϊόντα που ονομάζονται "Calendula" προέρχονται πάντα από το Calendula officinalis.

Το κοινό όνομα για το Calendula officinalis στη Βρετανία είναι «pot-marigold», που ονομάζεται έτσι λόγω της χρήσης του σε ζωμούς και σούπες.

Ιστορία
Η καλέντουλα χρησιμοποιήθηκε στους ιστορικούς χρόνους για πονοκεφάλους, κόκκινα μάτια, πυρετό και πονόδοντους. 

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι και οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη χρυσή Καλέντουλα σε πολλές παραδοσεις, φορώντας μερικές φορές κορώνες ή γιρλάντες φτιαγμένες από το λουλούδι αυτο.

Ωστόσο, η πιο κοινή χρήση στους ιστορικούς χρόνους ήταν η μαγειρική και το φυτό χρησιμοποιήθηκε τόσο για το χρώμα όσο και για τη γεύση του. Τα χρησιμοποιούσαν για ζυμαρικά, κρασί, πλιγούρι και πουτίγκες. Στην αγγλική κουζίνα, οι καλέντουλες μαγειρεύονταν συχνά στην ίδια κατσαρόλα με σπανάκι & χρησιμοποιούνταν για να αρωματίσουν το φαγητό. Σύμφωνα με τον Άγγλο John Gerard του 16ου αιώνα, κάθε σωστή σούπα ολλανδικής κουζίνας στην εποχή του θα περιλάμβανε πέταλα καλέντουλας.

Χρήσεις

Μαγειρική:
Γνωστό και ως «σαφράν του φτωχού», τα πέταλα είναι βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα σε σαλάτες ή αποξηραμένα και να χρησιμοποιηθούν για να χρωματίσουν το τυρί ή ως υποκατάστατο του κρόκου. Οι καλέντουλες έχουν μια ήπια γλυκιά γεύση που είναι ελαφρώς πικρή και καθώς στεγνώνει αυτές οι γεύσεις γίνονται πιο έντονες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει χρώμα σε σούπες, μαγειρευτά, πιάτα με κρέας, κρέμες και λικέρ.


Βαφές:
Η βαφή μπορεί να εξαχθεί από το λουλούδι και να παράγει αποχρώσεις μελιού, χρυσού πορτοκαλιού, ανοιχτό καφέ και ζωηρό κίτρινο.

Χημεία:
Τα άνθη της Calendula officinalis περιέχουν γλυκοσίδες φλαβονόλης, ολιγογλυκοσίδες τριτερπενίου, τριτερπενιογλυκοσίδες τύπου ολεανάνης, σαπωνίνες και ένα σεσκιτερπενικό γλυκοσίδιο.

Φαρμακολογικές επιδράσεις:
Το έλαιο Calendula officinalis εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ιατρικά ως αντιφλεγμονώδες και φάρμακο για την επούλωση πληγών & δερματικών παθήσεων. Οι αλοιφές καλέντουλας είναι δερματικά προϊόντα που διατίθενται για χρήση σε μικρά κοψίματα, εγκαύματα, εκζέματα και ερεθισμούς του δέρματος

Φαρμακολογικές μελέτες φυτών έχουν προτείνει ότι τα εκχυλίσματα Καλέντουλας έχουν αντιικές, αντιγονοτοξικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες in vitro. Στη βοτανολογία, η καλέντουλα σε εναιώρημα ή σε βάμμα χρησιμοποιείται τοπικά για τη θεραπεία της ακμής, τη μείωση της φλεγμονής, τον έλεγχο της αιμορραγίας και την καταπράυνση του ερεθισμένου ιστού. Περιορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κρέμα ή η αλοιφή καλέντουλας είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της δερματίτιδας από ακτινοβολία. Η τοπική εφαρμογή της αλοιφής Calendula officinalis έχει βοηθήσει στην πρόληψη της δερματίτιδας και του πόνου.

Η καλέντουλα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τις κοιλιακές κράμπες και τη δυσκοιλιότητα. Σε πειράματα, το υδατικό-αιθανολικό εκχύλισμα των λουλουδιών Calendula officinalis αποδείχθηκε ότι έχει τόσο σπασμολυτικές όσο και σπασμογονικές επιδράσεις, παρέχοντας έτσι μια επιστημονική αιτιολογία για αυτήν την παραδοσιακή χρήση. Παρ'ολα αυτά η κατάποση του φυτού σε μεγάλες ποσοτητες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή αφού δυνητικά μπορεί να γίνει τοξικό.

Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται η κατάποση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και έχουν παραατηρηθει αλλεργικές αντιδράσεις.

Τοπική Χρήση:
Να χρησιμοποιείται 1-3 φορές την ημέρα τοπικά στο δέρμα ως λάδι επάλλειψης για εκδορές, εκζέματα, εγκαύματα και δερματίτιδες.

Μαγειρική Χρήση:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το λάδι ως αρωματικό αλλά για χρωματισμό και γεύση συνήθως προτιμάται ο φρέσκος ανθός της καλέντουλας.

Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο, Φρέσκια & ξηρή Δρώγη από Calendula Officinalis

Πολιτική Επιστροφών & Αλλαγών 

Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις αλλαγές και επιστροφές έως 14 ημερολογιακές ημέρες μετά την παράδοση. Η αλλαγή ενός αντικειμένου δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη με την νέα υπηρεσία Stock Credit by Avgerinos.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η επίδειξη της απόδειξης/τιμολογίου μέσα στο δέμα και η κατάσταση των προϊόντων. Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι σαν καινούρια (like new) και να μην εχουν ανοιχθεί ουτε χρησιμοποιηθεί. Υπαρχουν συγκεκριμενα προιοντα που για υγειονομικους λογους δεν δυνανται να επιστραφουν. Αφού παραλάβουμε και ελεγξουμε το δεμα της επιστροφής σας, τοτε θα εκδωσουμε το αντίστοιχο Voucher/Δωροκάρτα με τον ιδιο αριθμο χρημάτων το οποίο θα μπορειτε να χρησιμοποιήσετε στο site μας.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα σας οφείλουν να υπαναχωρηθούν πλήρως εκδίδουμε την επιστροφή χρημάτων σας με τον ίδιο τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε για την αρχική αγορά. 

Τα έξοδα επιστροφής είναι δωρεάν εξαιρουμένων όμως των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στη δική σας επιλογή να χρησιμοποιηθεί τρόπος παράδοσης άλλος από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που εμείς προσφέρουμε.

Για όλες τις λεπτομερειες μπορείτε να διαβασετε την πληρη πολιτικη επιτροφων και αλλαγών μας εδω.

Διεύθυνση στην οποία πραγματοποιούνται οι επιστροφές είναι η εξής: Βασιλέως Κωνσταντίνου 138, Κορωπί 19400, T +30 210 6623565

 

Χρόνος & Ώρες Παράδοσης

Χρόνος Παράδοσης: (υπολογίζετε ως ημερομηνία έναρξης την ημερομηνία αποστολής και όχι παραγγελίας και λαμβάνονται υπόψη μόνο οι εργάσιμες ημέρες).

  • Χερσαίοι προορισμοί: 1-2 εργάσιμες ημέρες
  • Νησιωτικοί προορισμοί: 2-3 εργάσιμες ημέρες
  • Δυσπρόσιτες περιοχές: 2-5 εργάσιμες ημέρες
  • Ημέρες παράδοσης είναι από Δευτέρα - Παρασκευή
  • Ώρες Παράδοσης: 9:00πμ.- 18:00 μμ. (κατά Προσέγγιση)

Έξοδα Αποστολής & Αντικαταβολή 

  • Τα έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα είναι 3,90€ 
  • Η Αντικαταβολή είναι ΔΩΡΕΑΝ
  • Τα περισσότερα δέματα είναι έως 2kg, κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται με 1€

Το avgerinospharmacy.gr δε θα μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο των συνεπειών που οφείλονται σε καθυστέρηση παράδοσης ή απώλεια του δέματός σας εκ μέρους του μεταφορέα ή λόγω ανωτέρας βίας. Σε περίπτωση μη λήψης του δέματος στις αναφερόμενες προθεσμίες, πραγματοποιείται έρευνα προς τον μεταφορέα και διαρκεί ως και 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καμία αποζημίωση ή επαναποστολή δεν θα μπορεί να λάβει χώρα.

Για όλες τις λεπτομερειες μπορείτε να διαβασετε την πληρη πολιτικη αποστολών & μεταφορικών μας εδω. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Μπουκαλάκι με σταγονόμετρο με έλαιο Laurier rose από το εργαστήριο του φαρμακείου Αυγερινός
Laurier Rose Έλαιο για θεραπεία της ονυχομυκητίασης, 10ml Oil
Avgerinos Pharmacy
€8,00
Μπουκάλι σε spray με καλλυντικό φυτικό λάδι επανόρθωσης των μαλλιών από το εργαστήριο του φαρμακείου Αυγερινός
Φυτικό Λάδι Επανόρθωσης για τα Μαλλιά 100ml Oil
Avgerinos Pharmacy
€12,00
Μπουκάλι με λάδι Γισγάκης πόνους από το εργαστήριο του φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Φυτικό Λάδι για Πόνους, 100ml Oil
Avgerinos Pharmacy
€10,00
Γυάλινο Μπουκάλι με Σιτέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με Σιτέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Σιτέλαιο/ Wheat Germ Oil
Avgerinos Pharmacy
from €3,00
Γυάλινο Μπουκάλι με Σησαμέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με Σησαμέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Σησαμέλαιο / Sesame Oil
Avgerinos Pharmacy
from €3,00
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι jojoba απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι jojoba απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Λάδι Τζοτζόμπα / Jojoba Oil
Avgerinos Pharmacy
from €3,00
All deliveries are carbon neutral
Powered by Shopify Planet

5+1 Δώρο!

Πληρώνετε 5 Αγοράζετε 6

Recently viewed