Vegan Protein Burger

 Sandwich με protein veggie burger και φρέσκα λαχανικά

Το αγαπημένο sandwich έρχεται μαζί μας στο καλοκαιρινό picnic στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.
Παρακάτω μια εύκολη και ταυτόχρονα θρεπτική συνταγή για το πως θα φτιάξουμε ένα πρωτεινικό sandwich με vegan burger και φρέσκα λαχανικά.

 Υλικά για τα 4 μεγάλα μπιφτέκια:

- 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο 

- 1 κ.σ φυστικοβούτυρο 

- 150 γρ. φυτικό γάλα βρώμης 

- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες 

- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένες 

- 100 γρ. νιφάδες βρώμης 

- 2 κ.σ νιφάδες κινόα                                                                                                       - 400 γρ. αρακά κατεψυγμένο 

- 1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 4-5 φύλλα κόλιανδρο
- 4- 5 φύλλα βασιλικού 

- λίγο άνηθο 

- ελαιόλαδο 

- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 


Επίσης, θα χρειαστούμε : 

-4 ψωμάκια burger 

-vegan mayo 

-4 φύλλα μαρούλι iceberg 

-κόλιανδρο φρέσκο 

-ραπανάκια 

-τομάτα 

-αγγούρι 


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τον λιναρόσπορο με το γάλα βρώμης. 

Στη συνέχεια σ ́ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια την ψιλοκομμένη πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 ́- 5 ́λεπτά και μόλις ροδίσουν το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα υλικά του σοταρίσματος σε ένα μιξεράκι, προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης και κινόα κι αλέθουμε καλά. Στη συνέχεια αδειάζουμε το υλικό στο μπολ με τον λιναρόσπορο και το γάλα βρόμης. 

Κατόπιν βράζουμε για λίγο τον αρακά κι αφού τον αλέσουμε μαζί με τα μυρωδικά, αδειάζουμε το υλικό στο αρχικό μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 20'-30' λεπτά ώστε να κρυώσει καλά το μείγμα και να μπορέσουμε να τα πλάσουμε. 

Αργότερα, χωρίζουμε το μείγμα στα 4 έτσι ώστε να πλάσουμε 4 μπιφτέκια (περίπου 160 γρ. το καθένα). Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 200 C για 25' λεπτά. 

Για να φτιάξουμε τα sandwiches ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, αλείφουμε με vegan mayonnaise, προσθέτουμε το μπιφτέκι και στη συνέχεια, τα φρέσκα λαχανικά, τα φύλλα μαρουλιού, τη τομάτα, το αγγούρι, το ραπανάκι και τον κόλιανδρο.


Τα sandwiches αποτελούν ένα εύκολο και χορταστικό γεύμα που μπορούμε να καταναλώσουμε όλες τις ώρες της ημέρας όπου κι αν βρισκόμαστε. 



Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.