5+1 Δωρο!
Αγοράζετε 6 Πληρώνετε 5

Λάδι Τζοτζόμπα / Jojoba Oil

Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι jojoba απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι jojoba απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι jojoba απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy

Λάδι Τζοτζόμπα / Jojoba Oil

Size
Regular price €3,00
/
  • Worldwide shipping
  • Free returns
  • Carbon neutral
  • Secure payments
  • In stock, ready to ship
  • Inventory on the way
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Το έλαιο jojoba είναι το υγρό που παράγεται στον σπόρο του φυτού Simmondsia chinensis (jojoba), ενός θάμνου, ο οποίος είναι εγγενής στη νότια Αριζόνα, τη νότια Καλιφόρνια και το βορειοδυτικό Μεξικό. Το έλαιο αποτελεί περίπου το 50% του σπόρου jojoba κατά βάρος. Οι όροι "έλαιο jojoba" και "κερί jojoba" χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά επειδή το κερί φαίνεται οπτικά να είναι ένα κινητό λάδι.

Ιστορία
Η φυλή των ιθαγενών της Αμερικής O'odham εξήγαγε το λάδι από σπόρους jojoba για τη θεραπεία πληγών. Η συλλογή και η επεξεργασία του σπόρου από φυσικές συστάδες σηματοδότησε την αρχή της εξημέρωσης της jojoba στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το 1943, οι φυσικοί πόροι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του λαδιού jojoba, χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου ως πρόσθετα στο λιπαντικό κινητήρα, το λάδι κιβωτίου ταχυτήτων και το λάδι διαφορικού κιβωτίου ταχυτήτων. Τα πολυβόλα λιπάνονταν και συντηρούνταν με jojoba.

Εμφάνιση
Το μη επεξεργασμένο λάδι jojoba εμφανίζεται ως ένα διαυγές χρυσαφένιο υγρό σε θερμοκρασία δωματίου με ελαφρώς οσμή ξηρού καρπού. Το εξευγενισμένο λάδι jojoba είναι άχρωμο και άοσμο. Το έλαιο jojoba είναι σχετικά σταθερό σε σύγκριση με άλλα φυτικά έλαια, κυρίως επειδή περιέχει λίγα τριγλυκερίδια. 

Physical properties
Freezing point 7-10.6 °C
Refractive index 1.5650 at 25 °C
Specific gravity 0.863 at 25 °C
Smoke point 195 °C
Flash point 295 °C
Iodine number 82
Viscosity 48 SUS at 99 °C

127 SUS at 37.8 °C

Viscosity index 190-230

 

Fatty-acid content

Fatty acid Carbon atoms:double bonds Position(s) of double bond Percentage (mole fraction)
Palmitic acid C16:0 - 0.3
Palmitoleic acid C16:1 9 0.3
Stearic acid C18:0 - 0.2
Oleic acid C18:1 9 9.3
Arachidic acid C20:0 - -
11-Eicosenoic acid C20:1 11 76.7
Behenic acid C22:0 - trace
Erucic acid C22:1 13 12.1
Lignoceric acid C24:0 - 0.1
Nervonic acid C24:1 15 1.0


Η περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα του ελαίου Jojoba μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το έδαφος και το κλίμα στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό, καθώς και το πότε συλλέγεται και τον τρόπο επεξεργασίας του ελαίου. Γενικά, περιέχει υψηλή αναλογία μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, κυρίως 11-Εικοσενοϊκό οξύ (γονδοϊκό οξύ).

Χρήσεις
Προερχόμενο από ένα φυτό που είναι αργά αναπτυσσόμενο και δύσκολο να καλλιεργηθεί, το έλαιο jojoba χρησιμοποιείται κυρίως για εφαρμογές μικρής κλίμακας όπως φαρμακευτικά και καλλυντικά. Συνολικά, χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ελαίου φαλαινών και των παραγώγων του, όπως η κετυλική αλκοόλη. Η απαγόρευση εισαγωγής ελαίου φαλαινών στις ΗΠΑ το 1971 οδήγησε στην ανακάλυψη ότι το έλαιο jojoba είναι «από πολλές απόψεις ανώτερο από το έλαιο σπέρματος φάλαινας για εφαρμογές στα καλλυντικά και σε άλλες βιομηχανίες».

Το λάδι Jojoba βρίσκεται ως πρόσθετο σε πολλά καλλυντικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, τέτοια προϊόντα που συνήθως περιέχουν jojoba είναι λοσιόν και ενυδατικές κρέμες, σαμπουάν μαλλιών και μαλακτικά. Το ίδιο το καθαρό λάδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα και τα μαλλιά.

Όπως το olestra, έτσι και το έλαιο jojoba είναι βρώσιμο αλλά μη θερμιδικό και μη εύπεπτο, που σημαίνει ότι το λάδι θα περάσει από τα έντερα αμετάβλητο και μπορεί να μιμηθεί τη στεατόρροια - μια κατάσταση υγείας που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία πέψης ή απορρόφησης των κανονικών διατροφικών λιπών. Έτσι, αυτό το δύσπεπτο έλαιο υπάρχει στα κόπρανα, αλλά δεν υποδηλώνει ασθένεια του εντέρου. Εάν η κατανάλωση λαδιού jojoba διακοπεί σε ένα υγιές άτομο, το δύσπεπτο λάδι στα κόπρανα θα εξαφανιστεί. Το έλαιο jojoba περιέχει επίσης περίπου 12,1% του λιπαρού οξέος ερουκικό οξύ που θα φαινόταν να έχει τοξικές επιδράσεις στην καρδιά σε αρκετά υψηλές δόσεις, αν ήταν εύπεπτο.

Αν και δεν είναι πρακτικό, το βιοντίζελ jojoba έχει διερευνηθεί ως βιώσιμο καύσιμο που μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο του πετρελαϊκού ντίζελ.

Πολιτική Επιστροφών & Αλλαγών 

Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις αλλαγές και επιστροφές έως 14 ημερολογιακές ημέρες μετά την παράδοση. Η αλλαγή ενός αντικειμένου δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη με την νέα υπηρεσία Stock Credit by Avgerinos.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η επίδειξη της απόδειξης/τιμολογίου μέσα στο δέμα και η κατάσταση των προϊόντων. Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι σαν καινούρια (like new) και να μην εχουν ανοιχθεί ουτε χρησιμοποιηθεί. Υπαρχουν συγκεκριμενα προιοντα που για υγειονομικους λογους δεν δυνανται να επιστραφουν. Αφού παραλάβουμε και ελεγξουμε το δεμα της επιστροφής σας, τοτε θα εκδωσουμε το αντίστοιχο Voucher/Δωροκάρτα με τον ιδιο αριθμο χρημάτων το οποίο θα μπορειτε να χρησιμοποιήσετε στο site μας.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα σας οφείλουν να υπαναχωρηθούν πλήρως εκδίδουμε την επιστροφή χρημάτων σας με τον ίδιο τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε για την αρχική αγορά. 

Τα έξοδα επιστροφής είναι δωρεάν εξαιρουμένων όμως των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στη δική σας επιλογή να χρησιμοποιηθεί τρόπος παράδοσης άλλος από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που εμείς προσφέρουμε.

Για όλες τις λεπτομερειες μπορείτε να διαβασετε την πληρη πολιτικη επιτροφων και αλλαγών μας εδω.

Διεύθυνση στην οποία πραγματοποιούνται οι επιστροφές είναι η εξής: Βασιλέως Κωνσταντίνου 138, Κορωπί 19400, T +30 210 6623565

 

Χρόνος & Ώρες Παράδοσης

Χρόνος Παράδοσης: (υπολογίζετε ως ημερομηνία έναρξης την ημερομηνία αποστολής και όχι παραγγελίας και λαμβάνονται υπόψη μόνο οι εργάσιμες ημέρες).

  • Χερσαίοι προορισμοί: 1-2 εργάσιμες ημέρες
  • Νησιωτικοί προορισμοί: 2-3 εργάσιμες ημέρες
  • Δυσπρόσιτες περιοχές: 2-5 εργάσιμες ημέρες
  • Ημέρες παράδοσης είναι από Δευτέρα - Παρασκευή
  • Ώρες Παράδοσης: 9:00πμ.- 18:00 μμ. (κατά Προσέγγιση)

Έξοδα Αποστολής & Αντικαταβολή 

  • Τα έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα είναι 2,50€ 
  • Η Αντικαταβολή χρεώνεται 2,90€ 
  • Έως 2kg : 2,50€
  • Κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται με 1€

Το avgerinospharmacy.gr δε θα μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο των συνεπειών που οφείλονται σε καθυστέρηση παράδοσης ή απώλεια του δέματός σας εκ μέρους του μεταφορέα ή λόγω ανωτέρας βίας. Σε περίπτωση μη λήψης του δέματος στις αναφερόμενες προθεσμίες, πραγματοποιείται έρευνα προς τον μεταφορέα και διαρκεί ως και 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καμία αποζημίωση ή επαναποστολή δεν θα μπορεί να λάβει χώρα.

Για όλες τις λεπτομερειες μπορείτε να διαβασετε την πληρη πολιτικη αποστολών & μεταφορικών μας εδω. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Μπουκαλάκι με σταγονόμετρο με έλαιο Laurier rose από το εργαστήριο του φαρμακείου Αυγερινός
Laurier Rose Έλαιο για θεραπεία της ονυχομυκητίασης, 10ml Oil
Avgerinos Therapies
€8,00
Μπουκάλι σε spray με καλλυντικό φυτικό λάδι επανόρθωσης των μαλλιών από το εργαστήριο του φαρμακείου Αυγερινός
Φυτικό Λάδι Επανόρθωσης για τα Μαλλιά 100ml Oil
Avgerinos Therapies
€12,00
Μπουκάλι με λάδι Γισγάκης πόνους από το εργαστήριο του φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Φυτικό Λάδι για Πόνους, 100ml Oil
Avgerinos Therapies
€10,00
Γυάλινο Μπουκάλι με Σιτέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με Σιτέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Σιτέλαιο/ Wheat Germ Oil
Avgerinos Therapies
from €3,00
Γυάλινο Μπουκάλι με Σησαμέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με Σησαμέλαιο απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Σησαμέλαιο / Sesame Oil
Avgerinos Therapies
from €3,00
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι jojoba απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Γυάλινο Μπουκάλι με λάδι jojoba απο το εργαστήριο αρωματοθεραπείας του Φαρμακείου Avgerinos Pharmacy
Λάδι Τζοτζόμπα / Jojoba Oil
Avgerinos Therapies
from €3,00
All deliveries are carbon neutral
Powered by Shopify Planet

5+1 Δώρο!

Πληρώνετε 5 Αγοράζετε 6

Recently viewed